Enige nieuwe werken gemaakt op mijn favoriete Locatie; in en om mijn woonplaats Amsterdam. Sommige van deze werken hingen op mijn tentoonstelling 'Beeldend aan de Amstel'.

uit 1989 tot 2021 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zicht op Westertoren

2014

Een blik op een van de mooiste en oudste plekken van Amsterdam: de Westermarkt met Westertoren gezien vanonder de luifel in de Raadhuisstraat.

Kromme Palmstraat/Lijnbaansgracht

2014

Kromme Palmstraat/Lijnbaansgracht. Mooi oud straatje in de Jordaan.

Houtzaagmolen de Otter

2021

Dit historische molentje genaamd "de Otter" aan de Kostverlorenkade in Amsterdam-West stond op de nominatie om te verdwijnen. Nu gloort er echter weer hoop voor dit kleine stukje Amsterdams cultureel erfgoed (die al door Breitner en Isaac Israéls vereeuwigd is). Het ziet er naar uit dat de vorige gebruiker, de firma Bijl & Co de molen weer in gebruik zal nemen en krijgt dan zelfs zijn oude bestemming weer terug: namelijk als Houtzaagmolen!  Wordt vervolgd.. Deze stevige impressie heb ik aan de achterkant op het terrein mogen schilderen!

Houtzaagmolen "de Otter" In rustig vaarwater"

2015

Molen De Otter wint VriendenLoterij Molenprijs 2021
Geplaatst op 13 oktober 2021 door Ed van Gerven
Houtzaagmolen De Otter in Amsterdam heeft de VriendenLoterij Molenprijs 2021 gewonnen. De Hollandsche Molen maakte dit op 13 oktober bekend vanuit molen De Windhond in Soest waar de prijsuitreiking plaatsvond. Het vrijwilligersteam van de molen verzamelde 7.505 stemmen en won hiermee de hoofdprijs van 75.000 euro. Het geld is bestemd voor de restauratie van de droogloodsen op het molenterrein om deze vervolgens in te richten als museum. Molenaars Maureen Brand Flu en Roel Gremmer zijn dolblij: “Alle stemmers echt superbedankt! Geweldig hoeveel fans ons hebben gesteund.”

Houtzaagmolen "de Otter" In Zwaar weerr"

2014

Houtzaagmolen "de Otter" in zwaar weer. Dit historische molentje genaamd "de Otter" aan de Kostverlorenkade in Amsterdam-West is een bovenkruier heb ik begrepen. Deze voormalige houtzaagmolen stond op de nominatie om te verdwijnen! Molen “de Otter” moet natuurlijk blijven!
En dat gaat gelukkig ook gebeuren! Want er gloort er weer hoop voor dit kleine stukje Amsterdams cultureel erfgoed. Enige jaren geleden hebben zich nieuwe jonge enthousiaste molenaars gemeld en mensen met toekomstplannen die het beste met de molen voor hebben.
Wordt Vervolgd..

Den Ilp "Purmerringdijk" weids

2014

Vanaf de dijk gezien maar nu iets verder in beeld.

Den Ilp "Purmerringdijk" vanaf de dijk dichtbij

2014

Den Ilp "Purmerringdijk"  vanaf de dijk dichtbij

Den Ilp "Purmerringdijk" (geabstraheerd)

2014

Een zwaar geabstraheerde versie.

De stompe toren van Ransdorp

2019

De Kerk van Ransdorp is de Nederlands Hervormde Kerk van Ransdorp in Amsterdam-Noord. De oorspronkelijke kerk ging in 1715 verloren door brand als gevolg van een blikseminslag.In de volksmond nog wel eens de stompe toren van Ransdorp genoemd.Al eeuwenlang domineert de stompe toren van Ransdorp het weidse landschap van Waterland. Hoewel het dorp zelf nooit een directe verbinding met open water heeft gehad, fungeerde het gebouw vroeger als oriëntatiepunt voor schepen op de Zuiderzee en het buiten-IJ. Niet alleen overdag maar ook 's nachts wanneer de vuurbaak op het platte dak (dat nu als uitkijkpost dient) brandde. Die platte bekroning zal zeker niet de bedoeling geweest van Jan Poyt, de architect. Een spits heeft hij nooit gehad.

'Kanaal bij de Bretten"

2013

Het kanaal langs de Bretten

de Bretten 'op de dijk'

2018

De Bretten, Spaarnwoude 'op de dijk'. Natuurgebied tussen Haarlem en Amsterdam.

Brettenzone

2005

De brettenzone, langs de Haarlemmertrekvaart strekt zich over een lengte van tien kilometer van het Westerpark tot Spaarnwoude uit en is Slechts een halve kilometer smal.

Uitzicht uit mijn venster

2015

Uitzicht uit mijn venster. Een groene oase

Herfst in Bos en Lommer (Erasmuspark)

2004

Zelfs het kleine Erasmuspark aan de overkant kan een bron van inspiratie vormen.

Sloterpark-westoever

2006

Een weerslag van één van mijn 'zwerftochten' rond de Sloterplas.

Sloterpark 'Wildland'

2006

Eén van de 'woekerlandjes' in het Sloterpark

Vlierstruiken (Rembrandtpark)

2005

Vlierstruiken in volle bloei.

2 bomen herfstavond (Rembrandt park)

1997

Het Rembrandtpark ligt bij mij om de hoek en is daarom een dankbare plek om op het juiste moment van de dag vast te leggen. Deze vluchtige en grove impressie geeft de stemmige sfeer weer van een vroege herfstavond.

't Huis te Vraag'

2005

Begraafplaats 't Huis te Vraag' in Amsterdam West

'Zicht op de Schiphollijn'

1989

Bewijs dat 'lelijk' ook mooi kan zijn. Zicht uit mijn raam in Bos en Lommer.

'Zicht op Schiphollijn 2' (Japans papier)

1992

'Zicht op Schiphollijn 2' Wederom vanuit mijn toenmalige huiskamer in Bos & Lommer geschildeerd. Dit maal op Japans papier dat erg zuigt en bijna te vergelijken is met vloeipapier.